Składniki: 1 szalotka 10 dag sera rokfor ½ szkl białego wina 1 szkl jogurtu naturalnego 1 łyżka masła szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokruszony ser, wino oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Tag: szalotka
Warzywa
Pomarańczowe placuszki
by Aniela Maksymowicz • • 0 Comments
Buraki
Smażone buraki z szalotką
by Justyna J • • 0 Comments
Składniki: 70 dag buraków 2 kg szalotek ¼ szkl. czerwonych winogron bez pestek 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz ½ szkl. czerwonego wina Sposób wykonania: Obrane buraki pokroić w plasterki, szalotkę posiekać a winogrona przekroić na połówki. Następie na rozgrzaną oliwę wrzucić buraki oraz szalotki, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać…
Włochy
Włoski przysmak
by Lidia • • 0 Comments
Składniki: 1 cytryna 1 szalotka 2 szkl. czerwonych porzeczek świeżo utłuczony czarny pieprz Sposób wykonania:Paprykę pokroić w drobną kostkę a szalotkę posiekać.Z cytryny zetrzeć skórkę i dodać do pozostałych składników razem z porzeczkami.Całość wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.Gremolatę przygotować na świeżo przed podaniem gdyż nie zaleca się jej przechowywać. Przepis nadesłany na konkurs "Znak…