Składniki:
- 1 duży kalafior
- 500 ml mleka
- 1 szalotka
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Składniki:
Składniki: 10 dag masła 1 łyżka pokruszonego sera roquefort 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina sól pieprz Sposób wykonania: Do miski wrzucić miękkie masło. Dodać do niego ser, posiekaną szalotkę oraz czosnek. Wrzucić jeszcze tymianek oraz wlać wino. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Doprawić do…
Składniki: 250 g mieszanki sałat 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanych szalotek sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę opłukać pod bieżącą wodą po czym dodać do niej posiekany szczypiorek. Następnie ocet wymieszać z oliwą z oliwek oraz posiekaną szalotką. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać…
Składniki: 10 dag masła 1 łyżka pokruszonego sera roquefort 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Do masła dodać ser, posiekaną szalotkę oraz czosnek. Następnie dodać tymianek oraz ocet winny. Całość dokładnie utrzeć na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.