Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: święta

Panga w piwnym cieście z frytkami

Składniki: 1 kg filetów z pangi sok cytrynowy 1 szklanka mąki ¾ szklanki piwa ½ szklanki mleka 2 jajka olej ¾ łyżki proszku do pieczenia sól, biały pieprz Frytki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka  cukru 2 ząbki czosnku olej Sposób przyrządzenia Frytki: Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki.  Pokrojone frytki płuczmy  dokładnie pod bieżącą zimną…

Sałatka tajska z wołowiną

Składniki: ½ kg  ugotowanej wołowiny ( z rosołu) 2 cebule 2 pomidory zielona cebulka sałata np. rzymska czosnek oliwa Marynata: ½ szklanka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny papryczka chili kolendra sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ładny kawałek ugotowanej wołowiny pokroić w wąskie plastry. Przygotować marynatę. Do oliwy stale mieszając dodawać po kropelce…

Owocowy pucharek

Składniki: mango melon 1 limonka lub cytryna owoce borówki amerykańskiej likier pomarańczowy Sposób przyrządzenia: Owoce dokładnie umyć i odsączyć, cytrynę sparzyć wrzątkiem. Mango przekroić na połowę,  usunąć pestki, odkroić kilka plastrów do dekoracji, resztę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z melonem. W pucharku ułożyć kawałki mango, melona oraz owoce borówki amerykańskiej,…

Sałatka z mango i czerwoną fasolą

Składniki: 1 dojrzałe mango 20 zielonych oliwek ½ puszki czerwonej fasoli 2 pomidory 1 zielony ogórek 10 dkg sera feta 20 dkg fileta z ryby 1 limonka lub cytryna liście sałaty masło sól, biały pieprz Sos winegret: ½ szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka soku cytrynowego Sposób przyrządzenia: Mango przekroić na połowę, usunąć pestki, odkroić…