Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w piwnym cieście z frytkami

Składniki:

  • 1 kg filetów z pangi
  • sok cytrynowy
  • 1 szklanka mąki
  • ¾ szklanki piwa
  • ½ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • olej
  • ¾ łyżki proszku do pieczenia
  • sól, biały pieprz

Frytki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 łyżka  cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • olej


Sposób przyrządzenia
Frytki:

Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki.  Pokrojone frytki płuczmy  dokładnie pod bieżącą zimną wodą co zapewni dokładne wypłukanie frytek dzięki czemu będą one miękkie. Do naczynia z wodą dodajemy łyżkę cukru, mieszamy, wrzucamy pokrojone i wypłukane frytki, pozostawiamy na 5 minut. Dodatek cukru sprawia że nasze frytki będą miały piękny kolor.
We frytkownicy lub dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy ząbek czosnku i smażymy taką ilość frytek aby swobodnie opływał je wrzący olej. Jak będą miękkie i odpowiednio złociste wykładamy je na ręcznik papierowy lub durszlak aby obsączyć je z oleju.
Ryba:
Z 2 jajek, mąki, piwa, mleka, proszku do pieczenia mieszamy ciasto dodając odrobinę soli i pieprzu. Powinno mieć ono konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy aby się zmacerowało. Wymytą i odsączoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na kilkanaście minut. W odpowiednio dużym naczyniu rozgrzewamy olej  rybę zanurzamy w cieście chwilę przytrzymujemy nad naczyniem aby nadmiar ciasta obciekł i smażymy  w głębokim oleju 4 – 6 minut w zależności od wielkości filetów. Ryba nie może być wysuszona wewnątrz.
Podajemy z ulubionymi surówkami, sosem. Ozdabiamy cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *