Składniki: 4 filety z soli 4 łyżki mąki 100 g boczku 100 g masła sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą po czym obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym maśle z obu stron około 5 minut. W między czasie boczek pokroić w kostkę i stopić go na patelni. Powstałymi skwarkami posypać rybę przed podaniem.
Tag: sola
Sola i Flądra
Duszona z sola z kawałkami kapusty
by Oliwia • • 0 Comments
Składniki: 75 dag filetów soli 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 główki kapusty ½ szkl. plasterków cebuli 3 łyżki smalcu 2/3 szkl. rosołu pieprz Sposób wykonania: Rybę pokroić w kostkę po czym połowę kawałków wymieszać z mąką ziemniaczaną, białkiem oraz solą aby powstało jednolite ciasto w którym maczać pozostałe kawałki ryby i smażyć…
Makarony
Makaron wstążki z roladkami z soli
by Ewelina M • • 0 Comments
Składniki: 200 g krewetek 20 g śmietany 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do ryb 4 filety z soli ½ szkl. białego wina 100 ml bulionu rybnego 500 g makaronu wstążek 6-8 pomidorów masło bazylia sól pieprz Sposób wykonania: Krewetki zmiksować razem ze śmietaną po czym doprawić do smaku…
Sola i Flądra
Duszona sola w białym winie
by Podkomorza • • 0 Comments
Sola i Flądra
Filety z soli w pomarańczach
by Podkomorza • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z soli 2 marchewki 2 pory ½ selera 2 pomarańcze 2 łyżki śmietany 1 kieliszek likieru pomarańczowego 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Filety z soli skropić sokiem z i odstawić na 30 min. W między czasie selera oraz marchewki obrać i pokroić w słupki…