Składniki:
- 75 dag filetów soli
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 2 główki kapusty
- ½ szkl. plasterków cebuli
- 3 łyżki smalcu
- 2/3 szkl. rosołu
- pieprz
Sposób wykonania:
- Rybę pokroić w kostkę po czym połowę kawałków wymieszać z mąką ziemniaczaną, białkiem oraz solą aby powstało jednolite ciasto w którym maczać pozostałe kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym smalcu wymieszanym z olejem.
Następnie wlać rosół, dodać cebule pokrojoną na plasterki.
Całość wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 2 min.
Kapustę pokroić na kawałki, które ułożyć na półmisku, ułożyć na niej kawałki ryby i polać całość sosemPrzepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwię