Składniki: 4 filety soli 1 łyżka mąki 200 ml białego wina 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki sklarowanego masła 100 ml słodkiej śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Solę oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki na 15 minut. Po tym czasie obtoczyć filety w mące i smażyć na rozgrzanym maśle około 3…
Tag: sola
Listy
Filet z flądry lub soli i owoce morza z grilla
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Sola i Flądra
Marynowane roladki z soli
by Malwina Rolka • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z soli ½ cytryny ½ pomarańczy 2 łyżki rodzynek 3 cebule dymki 6 łyżek oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Filety ponacinać po czym oprószyć solą oraz pieprzem. Zawinąć je w roladki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie z cytrusów wycisnąć sok i zetrzeć skórkę, połączyć z rodzynkami oraz pieprzem i powstałą marynatą…
Przekąski
Tosty z krewetkowo-rybną pastą
by Tomasz Styczyński • • 0 Comments
Składniki: 4 kroki pieczywa tostowego 10 dag krewetek bez skorupek 10 dag bułki tartej 6 dag fileta z soli 5 dag ziaren sezamu 2 jajka ¼ łyżeczki soli pieprz olej arachidowy Sposób wykonania: Kromki podsmażyć na rumiano po czym każda pokroić na 4 części. Następnie krewetki, solę oraz łyżkę roztrzepanego jajka wymieszać ze sobą. Doprawić…
Sola i Flądra
Pieczona sola z miętą
by Ola Durka • • 0 Comments
Składniki: 70 g masła sola 1 cebula 1 ząbek czosnku 8 łyżek okruchów pieczywa garść posiekanej natki pietruszki garść posiekanych liści mięty 1 łyżka oliwy 4 sole sól pieprz sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Posiekaną cebulę oraz czosnek przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać okruchy chleba, natkę pietruszki oraz miętę. Całość dokładnie wymieszać…