Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z flądry lub soli i owoce morza z grilla

 

Składniki:

  • 1 kg filetów z flądry lub soli
  • 16 małży wraz ze skorupkami
  • 10 odwłoków z dużych krewetek
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • Sos śmietanowy:
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ½ szklanki gęstej śmietany
  • cukier, sok cytrynowy do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety rybne przyprawić solą i pieprzem, zrosić oliwą. Małże dokładnie umyć, odrzucić te z otwartymi muszlami, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiową. Podobnie przygotować krewetki. Składniki sosu bardzo dokładnie wymieszać. Filety rybne, krewetki i małże ułożyć na grillu, rybę przyrumienić z obydwu stron. Podawać z dodatkiem przygotowanego sosu i białym pieczywem opieczonym na grillu i natartym czosnkiem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *