Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane roladki z soli

Składniki:

  • 4 filety z soli
  • ½ cytryny
  • ½ pomarańczy
  • 2 łyżki rodzynek
  • 3 cebule dymki
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Filety ponacinać po czym oprószyć solą oraz pieprzem.
    Zawinąć je w roladki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Następnie z cytrusów wycisnąć sok i zetrzeć skórkę, połączyć z rodzynkami oraz pieprzem i powstałą marynatą zalać filety.
    Na koniec skropić jeszcze oliwą i posypać krążkami cebuli.
    Wstawić do lodówki pod przykryciem.
    Następnego dnia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250 stopni na około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *