Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: smażony

Naleśniki z kiełbasą parówkową

Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 2 ½  szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 łyżki oliwy szczypta soli ½ kg cieniutkich parówek drobiowych 10 plasterków żółtego sera keczup olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Z mąki, jajka, mleka, wody mineralnej i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik położyć plasterek żółtego sera…

Naleśniki z serem

Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 2 ½  szklanki mleka 1 szklanka wody mineralnej 2 łyżki oliwy szczypta soli ½ kg białego sera jajko cukier waniliowy 3-4 łyżki cukru kryształu 6 łyżek dżemu pomarańczowego Sposób przyrządzenia: Z mąki, jajka, mleka, wody, oleju i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Ser przekręcić  przez maszynkę, dodać jajko, cukier…

Kurczak w galarecie

Składniki:

 

  • 2 średnie kurczaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 mała cebula
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 4 ziarenka pieprzu czarnego
  • sól
  • przyprawa typu Vegeta
  • ½ szklanki zielonego groszku z puszki

     

    Galareta:

  • ¾ litra wywaru
  • 2-3 białka
  • 2 dka żelatyny
  • sok z ½ cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • Przybranie:
  • warzywa z wywaru, groszek zielony

 

Gęś pieczona z jabłkami

Składniki: 1 skruszała gęś sól, pieprz do smaku 80 dkg kwaśnych jabłek kminek 10 dkg słoniny cukier do posypania jabłek Sposób przyrządzenia: Sprawioną gęś umyć, osączyć na papierowym ręczniku i włożyć do zamrażarki na około 2-3 dni. W dniu pieczenia gęś nasolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 2-3 godziny. Jabłka umyć, poobierać, pokroić na części.…