Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z zielonym farszem

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 ½ szklanki mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli

Sposób przyrządzenia:
Z mąki, jajka, mleka, wody oliwy i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Szpinak wrzucić do rondla na rozgrzane masło. Obrać i drobno posiekać czosnek, połączyć ze szpinakiem, dusić kilka chwil, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Na każdy z naleśników rozsmarować  farsz ze szpinaku. Zwinąć w trójkąty i zapiec na patelni na maśle.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *