Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz do smaku
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2 ½ szklanki mleka
- 1 szklanka wody mineralnej
- 2 łyżki oliwy
- szczypta soli
Sposób przyrządzenia:
Z mąki, jajka, mleka, wody oliwy i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Szpinak wrzucić do rondla na rozgrzane masło. Obrać i drobno posiekać czosnek, połączyć ze szpinakiem, dusić kilka chwil, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Na każdy z naleśników rozsmarować farsz ze szpinaku. Zwinąć w trójkąty i zapiec na patelni na maśle.