Składniki:
- 500 g muli
- 500 g filetów z morskiej ryby
- 400 ml pomidorów w zalewie
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 szkl. białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Składniki: raki 30 sztuk masło 20 g koper 1 pęczek śmietana gęsta 250 ml bułka tarta 1 łyżka sól natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Wodę należy delikatnie posolić i zagotować ją z koprem. Na wrzątek wrzucać czyste raki i gotować do 15 minut. Odsączyć raki na sitku, usunąć z nich przewód pokarmowy. W rondelku należy stopić…
Składniki:
Składniki:
Sos:
Składniki: 1 kg skorupiaków 125 g zmielonej suchej bułki sok z 1 cytryny sól Sposób wykonania: Skorupiaki dusić na rozgrzanej patelni ok. 10 minut po czym gdy zaczną się otwierać usunąć z nich skorupki i drobno posiekać. Następnie napełnić połowę skorup posiekanymi skorupiakami, które skropić sokiem z cytryny i posypać bułką. Oprószyć całość solą i…