Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki królewskie w słodko ostrym sosie

Składniki:

  • 50 dkg odwłoków dużych krewetek
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka świeżo utartego imbiru
  • 2 drobniutko posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub cebulki zielonej
  • kilka listków rozdrobnionej sałaty lodowej

Sos:

  • 1 łyżka brązowego cukru
  • ½ szklanki bulionu drobiowego
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • 1 łyżeczka octu winnego lub ryżowego
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego

Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone i umyte odwłoki umyć, bardzo dokładnie osuszyć, wymieszać w misce z mąką kukurydzianą. Na dużej patelni rozgrzać bardzo mocno ole3j i usmażyć na nim obtoczone w mące krewetki, smażąc po 1 minucie z każdej strony. Używając szczypiec przełożyć obsmażone krewetki na ciepły talerz. Do pozostałego na patelni oleju dodać imbir i czosnek, smażyć mieszając 30 sekund, dodać cukier i pozostałe składniki sosu, doprowadzić do wrzenia. Smak sosu skorygować przyprawami, do wrzącego dodać obsmażone krewetki i chwileczkę razem dusić. Gorące przełożyć na półmisek wyłożony sałata i posypać zieloną cebulką. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *