Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki na zupę

Zupa z cukinii z mięsem drobiowym

Składniki: 20 dag młodych owoców cukinii 20 dkg filetów z kurczaka 1 marchewka 2 cebule łyżka masła zielona pietruszka i koperek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z kurczaka umyć, pokroić w grube plastry, zalać 1,5 litra wody, doprowadzić do wrzenia, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozgniecione ząbki czosnku, powoli gotować. Cukinię umyć, osuszyć, obciąć końcówki,…

Zupa fasolowa z mięsem

Składniki: 1 puszka fasoli białej około 20 dkg 50 dkg łopatki wieprzowej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek bulwy selera 1 średnia cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, zalać wodą i gotować aż mięso zacznie mięknąć. Jarzyny obrać, pokroić w plasterki, cebulę obrać, pokroić w…

Zupa grzybowa z mięsem

Składniki: 50 dkg grzybów leśnych lub pieczarek 50 dkg łopatki wieprzowej lub cielęcej 1 marchewka 1 pietruszka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby dokładnie oczyścić i umyć, pokroić wg uznania, następnie zalać małą ilością wrzątku i gotować 30 minut. . W osobnym garnku zalać wrzątkiem pokrojone w grubą kostkę mięso, pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę,…

Zupa rybna z frykadelkami z sandacza

Składniki: Frykadelki: 70 dag filetów z sandacza 1 mała czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 mała cebula zielenina 2 jajka masło Zupa: pozostałości po filetowaniu sandacza 1 łyżka masła 2 cebule 1 marchewka 1 cebula 1 papryczka chili szczypta szafranu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wyfiletować, pozostawić pozostałości z filetowania na zupę. Bułkę namoczyć…