Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: składniki na zupę

Zupa brokułowa z omletem

Składniki: 50 dag brokułów 1 litr bulionu drobiowego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól, pieprz Omlet: 4 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Brokuły opłukać pod bieżącą wodą, podzielić na różyczki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w…

Zupa curry z mięsem

Składniki: 25 dkg łopatki wieprzowej 1 litr bulionu drobiowego 1 papryka 1 cebula ½ szklanki ugotowanego ryżu 1 łyżka masła 2 łyżeczki curry sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę. Bulion doprowadzić do wrzenia. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć na nim mięso. Za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć mięso do wrzącego bulionu. Paprykę…

Zupa ryżowa z pulpetami

Składniki: bulion mięsny ryż jarzyny liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka masła sól, pieprz Pulpety: 50 dkg mięsa mieszanego 2 ząbki czosnku 2 jaja kasza manna sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Do bulionu mięsnego dodać ryż, ziele angielskie i liść laurowy. Warzywa oczyścić i obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać masło, dodać utarte jarzyny, dusić…

Zupa z płetwy rekina

Składniki: 25 dkg płetwa rekina 2 piersi kurczaka 2 grzyby mun 4 paluszki krabowe lub mięso z kraba w ilości 10 dkg 1 szklanka wody 1 łyżka skrobi kukurydzianej 2 białka jaj sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w wodzie na 1 godzinę, odcedzić. Wszystkie składniki zupy pokroić ostrym, długim nożem w cieniutkie paseczki,…