Składniki:
- 2 pęta białej kiełbasy
- boczku plaster (tak na dłoń)
- talerz tartej marchwi i pietruszki (po równo)
- 1 cebula pokrojona w piórka
- żurek w butelce (lub własny)
- 2 szklanki śmietany 18% słodka
- 3-4 ząbki czosnku
- majeranek, liść laurowy, sól, pieprz
Read more →
Składniki:
- 50 dkg podzielonych na porcję żeberek
- 5 daktyli bez pestek
- 1,5 szklanki drobnej fasoli
- 1 liść laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego
- sól, pieprz do smaku
Read more →
Składniki:
- 3 marchewki
- 25 dkg fasolki szparagowej
- 25 dkg kapusty
- 1 szklanka fasoli konserwowanej
- 2 pory
- 2 cebule dymki
- 2 ząbki czosnku
- posiekana natka pietruszki
- bulion mięsny
- 4 łyżki oliwy
- przyprawy wg uznania
Read more →
Składniki:
- 4 szklanki nie solonego bulionu drobiowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 2 łyżeczki granulowanego czosnku
- ¾ łyżeczki czerwonej pasty curry
- 25 dkg grzybów (pieczarek)
- 25 dkg obranych odwłoków krewetek
- 10 dkg strąków groszku cukrowego lub fasolki szparagowej
- ¼ szklanki soku z limonki lub cytryny
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki posiekanej naci kolendry
- 1,5 szklanki mleka kokosowego
- sól, pieprz
Read more →
Składniki:
- 30 dkg pokrojonego w kostkę mięsa kurczaka
- 1 szklanka ugotowanego makaronu
- 1 szklanka kukurydzy konserwowej
- 1 pokrojona w paseczki papryka
- 3 pokrojone w kostkę pomidory
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- ½ szklanki czerwonej fasoli konserwowej
- 1/4 szklanki wina
- 6 szklanek bulionu z drobiu
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka mielonego chili
- sól, pieprz do smaku
- śmietana – opcjonalnie
Read more →