Składniki: 8 pokrojonych w paski pieczarek 30 dkg pokrojonej w paseczki chudej wieprzowiny 2 łyżki mąki kukurydzianej 30 dkg pokrojonego w drobna (1×1 cm) kostkę tofu 1.5 litra bulionu drobiowego 3 duże plastry imbiru ½ szklanki pokrojonej w paseczki marchewki ½ szklanki pędów bambusa ½ szklanki octu ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżeczki sosu…
Tag: składniki na zupę
Zupy
Zupa krem z zielonego groszku z jajkiem
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg zielonego groszku konserwowanego lub mrożonego 1 duża drobniutko posiekana cebula 2 łyżeczki tartego imbiru – opcjonalnie szczypta mielonego kardamony – opcjonalnie 1 litr bulionu drobiowego 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i imbir, smażyć kilka minut mieszając, dodać kardamon, smażyć kolejną minutę. Do rondla dodać…
Zupy
Wykwintna zupa z cukinii
by AnnaN • • 0 Comments
Składniki: 1 ząbek czosnku 0,5l bulionu warzywnego 1 średnia cukinia 1 szklanka mleka ser mozzarella paluszki "krabowe" oliwa oregano, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na oliwie podsmażyć chwile czosnek, oregano i pokrojona w talarki cukinie. Zalać wodą. Jak cukinia zmięknie zmiksować zupę blenderem i dolać mleko oraz doprawić sola i peprzem. Podawać zupę posypana…
Zupy
Zupa z łososia i brokuł
by Natasza • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dkg filetu z łososia pokrojonego w kostkę
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 3 łyżki masła
- ¼ szklanki mleka
- 3 szklanki bulionu drobiowego
- 2 szklanka pełnego mleka
- 1 duży, obrany i pokrojony w kostkę słodki ziemniak
- 1 nieduży brokuł podzielony na różyczki
- 1 liść laurowy
- natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Zupa Gulaszowa
Zimowa zupa gulaszowa z kurczakiem i kiełbasą
by Teresa • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dkg kiełbasy śląskiej
- 50 dkg piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy
- 2 szklanki pokrojonej drobno marchewki
- 1 szklanka pokrojonej drobno cebuli
- 3 szklanki czerwonej lub białej fasoli konserwowej
- 1 szklanka posiekanego drobno selera naciowego
- 6 pokrojonych drobno ząbków czosnku
- 1,5 litra bulionu drobiowego
- 2 liście laurowe
- sól, pieprz do smaku
- śmietana – opcjonalnie