.jpg)
Składniki:
- 30 dag mąki
- jajko
Farsz:
- 25 dag białej kapusty
- 15 dag białego sera
- cebula
- kilka łyżek masła
- bułka tarta
- sól
- pieprz
.jpg)
Składniki: 25 dag twarogu jajko 3 łyżki bułki tartej gałka muszkatołowa olej sól pieprz Sposób wykonania: Do sera dodać bułkę tartą oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na gorącą zupę wrzucać kluseczki, które najlepiej ucierać w durszlaku wprost do zupy.
Składniki: 1,5 kg białego sera twarogowego ½ kostki margaryny 2 cebule 2 jajka sól pieprz Sposób wykonania: Cebulkę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym tłuszczy. W między czasie ser zemleć po czym dodać do niego cebulkę oraz jajka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Składniki: 1 kg mąki pszennej 5 dag drożdży kostka masła 4 jajka mleko 2 łyżki cukru sól tłuszcz Masa: 1,5 kg białego sera twarogowego ½ kostki margaryny 2 cebule 2 jajka sól pieprz Sposób wykonania: Kilka łyżek mąki wymieszać z cukrem, drożdżami oaz mlekiem. Powstały rozczyn odstawić do wyrośnięcia. W między czasie reszty składników wyrobić…
Składniki: 50 dag jagnięciny cebula 1-2 ząbki czosnku 1-2 jajka 25 dag oscypka olej bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zemleć po czym dodać odo niego posiekaną cebulę i czosnek oraz jajka. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać do niej odrobinę bułki tartej. Z powstałej…