Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…
Tag: schabowe
Schab
Kieszonki schabowe z pieczarkami i serem
by Hania22 • • 1 Comment
Oto przepis jednego z moich ulubionych dań Składniki: 5 kotletów schabowych 30dkg pieczarek(można też dodać suszone podgrzybki) śmietana 15dkg żółtego sera 1 papryka przyprawy (vegeta,przyprawy do mięs) Sposób przyrządzenia: Pieczarki uducić na patelni.Kiedy ostygną zalać śmietaną i dodać pokrojoną paprykę.Kotlety schabowe rozbić i przyprawić. Na środek nakładać pieczarki i posypywać startym serem. Zawinąć farsz ułożony…
Schab
Schab z sosem jabłkowym
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu środkowego z kością 15 dag słoniny 2 cebule 1/2 szklanki soku jabłkowego po 1 łyżeczce tymianku i cząbru świeżo zmielony pieprz sól Sos: 6 kwaskowatych jabłek 2 łyżki masła 2-3 łyżki cukru Wykonanie: Schab natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Zawinąć w plasterki słoniny i włóżyć do salaterki. Szczelnie przykryć i wstawić…
Wieprzowina
Kotlety z „rozmaitościami”
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 6 niedużych kotletów schabowych lub z piersi indyka 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera 1 czerwona papryka 6 plasterków sera Feta 10 dag schłodzonego masła sól, pieprz tłuszcz 2-3 jajka bułka tarta Wykonanie: Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją na drobne kawałki.Na każdy kotlet położyć…
Schab
Schab wieprzowy po alzacku.
by Bahus • • 0 Comments
Skład: 1 kg schabu wieprzowego 15 dag kiełbasy 15 dag smalcu 5 dag wędzonej słoniny 8 dag cebuli 50 dag kwaszonej kapusty 5 dag mąki 1 g kminku, sól Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe zbić tłuczkiem, oprószyć solą, obtoczyć w mące, usmażyć na smalcu. W rondlu na smalcu podrumienić 5 dag pokrojonej w makaronik słoniny oraz…