Skład: 4 kotlety schabowe 5dkg oliwek zielonych 10dkg owczego sera feta 1 ząbek czosnku olej do smażenia mąka, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Oliwki posiekać drobno, ser rozgnieść, czosnek zmiażdżyć. Wszystko starannie ze soba wymieszać. W kotletach zrobić kieszeń. Napchać każdego farszem. Zaszyć. Posolić lekko(!),oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć po ok 4 min z każdej strony..…
Tag: schabowe
Wieprzowina
Gruszki- zraziki
by A. • • 0 Comments
Skład: 8 dużych twardych cierpkich gruszek 30 dkg mielonej wieprzowiny jajko mała cebula pół kostki bulionu 2 ziarnka jałowca Sól pieprz, papryka, sól czosnkowa łyżka masła tłuszcz do cebuli Sposób wykonania: Rozpuścić bulion w szklance wody, dodać paprykę i rozgnieciony jałowiec. Obrać gruszki, przeciąć na pół, usunąć gniazda i włożyć gruszki do bulionu…