Składniki: 1,5 kg ryby 6 łyżek masła 2 korzenie chrzanu 1 szkl. śmietany łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Sandacza oskrobać, wypatroszyć po czym pokroić go na kawałki i przełożyć je do garnka, przesypując każdą warstwę chrzanem i polewając roztopionym masłem. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin. Na 30 minut przed końcem…
Tag: sandacz
Sandacz
Filet z sandacza zapiekany
by Paweł Karasiński • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z sandacza (ze skórą) 1 rozdrobniona cebula 3 pokrojone w plastry ziemniaki 2 pokrojone w plastry pomidory 2 posiekane ząbki czosnku posiekany koperek i pietruszka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na małej patelni rozgrzać odrobinę oleju, zeszklić na nim cebulę i czosnek. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem układać warstwami cebulę z…
Sandacz
Sandacz w czerwonym sosie
by Ala Kruszewska • • 0 Comments
Składniki: 800 g filetów z sandacza 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 cebula 1 zielona papryka 1 pomidor 1łyżka słodkiej papryki proszku 1 szkl. bulionu rybnego 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka mąki sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia, wymieszać z papryką w proszku i postawić…
Sandacz
Sandacz pieczony Marceliny
by Marcelina Wyrwa • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka z wołowiny, jabłka i ziemniaków
by Ilona • • 0 Comments
Składniki: 120 g gotowanej wołowiny 100 g gotowanego sandacza 2 ziemniaki 1 jabłko ½ cebuli 1 kiszony ogórek 2 jajka 3 łyżki majonezu pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym pokroić je w kostkę, jabłka również pokroić w kostkę. Następnie wołowinę pokroić w palestry, ogórki i jajka w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie…