Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: sandacz

Filet ze szczupaka zapiekany z pomidorem

Składniki: 80 dkg filetów ze szczupaka ze skórą 4 pomidory tarty ser olej 5 łyżek mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety podzielić na 8 porcji, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim ryby. Tak przygotowane ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem, na każdym ułożyć przyprawione solą…

Filet z sandacza na sposób orientalny

Składniki: 50 dkg filetów z sandacza Marynata: szczypta tartego imbiru szczypta mielonego cynamonu 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju 2 łyżki drobno pokrojonej dymki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte, osuszone filety z ryby pokroić w paski i szerokości 5 cm. Składniki marynaty wymieszać, nasmarować nią porcje ryby, odstawić na 60 minut. Tak przygotowane filety…

Filet z sandacza w pomarańczach

Składniki: 1 kg filetów z sandacza 25 dkg tartej bułki 1 ząbek czosnku 1 pomarańcza sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, dokładnie osuszyć. Z wyszorowanej pod wrzącą wodą pomarańczy otrzeć na tarce skórkę, z miąższu wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę, drobno pokrojony czosnek, sok z pomarańczy. Na blaszce do pieczenia ułożyć przyprawione…