Skład:
- 1kg mieszanego mięsa mielonego
- pół główki białej kapusty
- 3 jajka
- 1 szklanka ryżu
- cebula
- sól
- pieprz
- rosołek knorra
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- bułka tarta
- tłuszcz
Składniki:
– 50 dag mrożonej mieszanki owoców morza
– 25 dag ryżu (2 torebki),
– 6 łyżek oleju,
– średnia cebula,
– 10 ziarenek ziela angielskiego,
– 2 liście laurowe,
– pół łyżeczki ziół prowansalskich,
– pół łyżeczki estragonu,
– 5 ziarenek pieprzu naturalnego,
– 2 gałązki selera naciowego,
– 2 łyżki białego
– wina wytrawnego, sól
Skład: resztki pieczonych mięs 2 jajka natka pietruszki sos beszamelowy ryż sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Jajka ugotować na twardo. Mięso i jajka pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać, połączyć z ugotowanym ryżem, przyprawić, delikatnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysypanego bułką tartą. Polać obficie sosem beszamelowym, zapiec w piekarniku.
Skład: 20dkg mięsa gotowanej kury 20dkg ryżu 15dkg porów 3 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany 4 jaja 3 łyżki posiekanego koperku z nacią pietruszki sól pieprz szczypta szafranu masło i tarta bułka do formy Sposób przyrządzenia: Mięso zgotowanej kury pokroić w drobną kostkę. Pory oczyścić, umyć i drobno pokroić. Ryz przebrać, wypłukać i ugotować na…