Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Złoty smażony karp

Składniki karp ½ kostki masła 2 jajka  2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej   sól pieprz Sposób wykonania: Karpia oczyścić i pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej, Smażyć z obu stron na złoty…

Karasie duszone w śmietanie

Składniki: 1 kg karasi 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ½ szkl śmietany 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Karasie podzielić na porcje, które oprószyć solą oraz mąką i przesmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Gdy się zarumienią wlać bulion i trzymać na…

Sałatka śledziowa z jabłkiem

Składniki: 2-3 filety śledzia solonego 2 jabłka 2-3 cebule 2 jajka na twardo ½ szkl śmietany kwaśnej pieprz Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odsączyć i pokroić na duże kawałki. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce i dodać do śledzi. Natomiast jajka ugotowane na twardo pokroić na cząstki a cebulę…

Śledzie z jabłkiem Haliny

Składniki: 6 filetów śledzi w oleju łyżka octu 2 spore cebule 2 łyżki cukru 2 duże ząbki czosnku 1 winne jabłko 1 łyżka oleju 3 duże łyżki śmietany sól Sposób wykonania: Śledzie pokroić na duże kawałki, które skropić octem i odstawić na bok. W między czasie obrane jabłko zetrzeć na tarce czosnek posiekać a cebulę…