Składniki: 4 filety śledziowe w oleju ½ szkl oleju ½ szkl musztardy 1 cebula kilka listków bazylii Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z olejem i polać nią śledzie pokrojone na kawałki. Następnie posypać je posiekaną cebulą. Udekorować listkami bazylii.
Tag: ryby
Listy
Śledzie w pomidorach
by Alina Dębiec • • 0 Comments
Listy
Rolmopsy w śmietanie z jabłkiem
by Kornelia Pieczyńska • • 0 Comments
Składniki: 8 filetów śledziowych 1 cebula 1 jabłko ½ cytryny 1 op gęstej śmietany 2 ogórki konserwowe 2 łyżki musztardy 1 ząbek czosnku Sposób wykonania: Rolmopsy pokroić w paski i zwinąć w rulony po czym ułożyć je w słoju. Następnie cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce a ogórka posiekać. Dodać do nich śmietanę.…
Listy
Rolmopsy w majonezie z ogórkiem i cebulą
by Ola Kania • • 0 Comments
Listy
Zupa rybna z cebulką
by Dominika Szerszeń • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 kostka bulionu warzywnego ½ łyżeczki tymianku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki śmietany sól pieprz cukier Sposób wykonania: Posiekana cebulkę udusić na rozgrzanym maśle po czym przełożyć ją do wywaru z kostki. Dodać pokrojone filety i gotować około 20 minut.…



