Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna z cebulką

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • ½ łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:
    Posiekana cebulkę udusić na rozgrzanym maśle po czym przełożyć ją do wywaru z kostki.
    Dodać pokrojone filety i gotować około 20 minut.
    Po tym czasie dodać posiekany czosnek, tymianek i sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.
    Na koniec zaprawić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *