Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa Pauliny

Składniki:

  • ½ kg świeżych grzybów
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 4 ziemniaki
  • ½ łyżeczki majeranku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Włoszczyznę obrać i pokroić po czym zalać ja wodą.
    Wrzucić jeszcze listek laurowy, pieprz oraz ziele angielskie i ugotować wywar.
    W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę razem z pokrojonymi grzybami po czym przełożyć je do wywaru.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować na małym ogniu.
    W miedzy czasie ugotować ziemniaki, po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Na 15 minut przed końcem gotowania dodaj je do zupy.
    Doprawić do smaku jeszcze solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz majerankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *