Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraki z pomarańczami

Składniki:

  • 4 pomarańcze
  • 4 buraki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Buraki ugotować do miękkości po czym je odcedzić, obrać i pokroić na plasterki.
    Następnie pomarańcze obrać ze skórki i podzielić na cząstki i dodać do buraków.
    Natomiast musztardę wymieszać z sokiem pomarańczowym , miodem oraz oliwą.
     Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Polać buraki i pomarańcze, wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *