Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karasie duszone w śmietanie

Składniki:

  • 1 kg karasi
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki mąki
  • ½ szkl śmietany
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Karasie podzielić na porcje, które oprószyć solą oraz mąką i przesmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
    Gdy się zarumienią wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie wlać jeszcze śmietanę wymieszaną z mąką.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić ostanie 5 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *