
Składniki:
- 1,5 kg ryby słodkowodnej
- 2 cebule
- pęczek włoszczyzny
- 2 czerwone papryki
- 2 pomidory
- 0,3 l śmietany
- 3 żółtka
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- 1 jajko
- mąka

Składniki: 4 śledzie 1 łyżeczka soli czosnkowej sok z 1 cytryny 4 koreczki anchois 30 g mąki 3 łyżki startego żółtego sera 1 jajko 3 łyżki oleju 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 strąk słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z jajkiem, serem oraz paprykę. Powstałą masą napełnić …
Składniki: 4 pstrągi 1 szkl mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki oleju 3 łyżki masła 40 g migdałów 1 cytryna 2 pomidory natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Wypatroszone pstrągi oprószyć solą po czym zalać je mlekiem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie ryby odsączyć i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju…