Składniki:
- 1 kg. filetów soli
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 15dag. masła
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Filety rybne oprószyć solą, pieprzem i zanurzać kolejno w mleku i obtaczać w mące. Na patelni rozpuścić połowę masła i smażyć na nim rybę po 2 minuty z każdej strony, aż się zrumieni. Zdjąć z patelni i ułożyć na talerzach. Następnie na patelni roztopić druga połowę masła, wlać sok z cytryny i wymieszać. Powstałym sosem polać filety i posypać posiekaną natką. Solę podawać z kawałkami cytryny.
„Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad”.