Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolowe kotlety

Składniki:

  • 50dag.białej fasoli
  • 6 plastrów wędzonego boczku
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki bułki tartej
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie:
Fasolę namoczyć we wrzątku i odstawić na 3 godziny. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i zmielić. Cebulę posiekać. Do fasoli dodać jajka, posiekaną natkę i połowę bułki tartej. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Z masy fasolowej formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na zloty kolor. Na drugiej patelni wysmażyć boczek. Podawać z kotletami i pomidorkami koktajlowymi.
 
Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad".

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *