Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Szczupak szpikowany słoniną

Składniki: 1 szczupak 100 g słoniki sól pieprz 100 g masła 250 ml śmietany 20% 1 łyżka octu z estragonu sok z ½ cytryny ½ pęczka koperku folia aluminiowa Sposób wykonania: Szczupaka dokładnie wypatroszyć i oczyścić po czym zrobić nacięcia w odległości około 3  cm. Następnie słoninę pokroić w słupki i włożyć w otwory w…

Sardynki marynowane

Składniki: 700 g sprawionych sardynek 1 czerstwa bułki 250 g szpinaku 2 ząbki czosnku ½ pęczka bazylii 1 jajko 40 g startego parmezanu sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka pinioli Sposób wykonania: Szpinak zblanszować około 2 minut w osolonej wodzie po czym go odsączyć i dodać bazylię, jajko, parmezan, posiekany ząbek czosnku…

Smażony karp w cytrynie

Składniki: 1 karp 1 cytryna kilka ząbków czosnku pieprz vegeta sól jajka mąka bułka tarta masło oliwa z oliwek Sposób wykonania: Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, który oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie opłukać je z soli i obłożyć plasterkami cytryny. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia cytrynę usunąć…

Filety śledziowe z żurawiną

Składniki: 10 małych marynowanych filetów śledziowych 2 cytryny 4 korniszony 1 papryka zielona marynowana 1 papryka czerwona marynowana smażone w cukrze żurawiny natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe wyjąć z marynaty, osączyć. Korniszony i paprykę pokroić w cieniutkie paski i położyć na każdym filecie, dodać natkę pietruszki i ściśle zwinąć w rulonik. Cytrynę umyć ,…