Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Śledzie z ogórkiem i groszkiem

Składniki: płaty śledziowe ogórki konserwowe groszek konserwowy jajka majonez mielona słodka papryka czerwona papryka szczypiorek Sposób wykonania: Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ogórki w plasterki, jajka połówki a cebule posiekać. Następnie na kawałku śledzie położyć plasterek ogórka, potem krążek cebuli i jajko. Śpiąc całość wykałaczką i polać majonezem. Udekorować groszkiem, papryką i szczypiorkiem. Jajka do…

Kotleciki z ryby z ziemniaki

Składniki: ½ kg ryby jajko łyżeczka soku z cytryny 60 dag ziemniaków 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz olej bułka tarta Sposób wykonania: Ziemniaki ugotować po czym odcedzić i zemleć w maszynce, wówczas dodać rozgniecioną widelcem rybę, posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…

Panga w cieście francuskim

Składniki: 2 płaty pangi opakowanie mrożonego ciast francuskiego jajko sól pieprz Sposób wykonania: Filety oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ciasto rozmrozić i pokroić w płaty, którymi da się owinąć całą rybę. Owijamy je a ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.

Karp faszerowany pieczony

Składniki: 1 ½ kg karpia 30 dkg pieczarek 3 dkg masła 3 jajka sól, pieprz do smaku olej do smażenia 10 dkg bułki tartej 1/8 litra śmietany Sposób przyrządzenia: Karpia wypatroszyć, z głowy wyjąć oczy. Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i natrzeć solą. Pieczarki oczyścić, opłukać, obrać ze skórki. Trzony i kapelusze pieczarek pokroić…

Karp po żydowsku jako potrawa Wigilijna

Składniki: 1 karp około 2 kg 1 paczuszka rodzynek/ sułtanki/ 1/8 litra jasnego piwa 1 duża cebula 7dkg masła 6 szt goździków 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Karpia wypatroszyć, umyć, odciąć głowę, opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w dzwonki o szerokości około 2-3…