Składniki:
- 50 dkg filetów z dorsza
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki wina
- sok z cytryny
- sól, pieprz biały
Składniki: 50 dkg filetów z łososia ze skórą 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sok z cytryny sól, pieprz 1 dojrzałe awokado ½ ogórka 1 łyżka octu 3% lub soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę,…
Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oleju 2 białe części pora 2 pomidory 1 łyżka masła sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem,…
Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 1 pomidor kilka listków szpinaku sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda…