Składniki: 50 dkg filetów z łososia ze skórą 1 por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka octu 3% lub łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu odrobina mielonego imbiru 1 łyżka nasion sezamu Sposób przyrządzenia: Na suchej patelni lekko zezłocić nasiona sezamu. Sos sojowy, miód, imbir i ocet dokładnie wymieszać. Umyty i osuszony filet z…
Tag: rybne
Tilapia
Tilapia w cieście
by Roman Dłużniewski • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi Ciasto: ¾ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki sody oczyszczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki wody sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Suche składniki ciasta wymieszać, przesiać przez sito, dodać wodę i przyprawy, zmiksować. Umyte i osuszone…
Panga
Panga w pomidorach
by Lucyna Żarska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi 2 cebule 2 puszki pomidorów 6 jajek sól, pieprz, olej zioła, tymianek i estragon Sposób przyrządzenia: Pangę dokładnie płuczemy i osaczamy na papierowym ręczniku, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy uprzedni posiekaną na drobno cebulę i pomidory z puszki. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Z białek…
Sałatki
Sałatka z łososia z grubą kaszą jęczmienną
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka kaszy jęczmiennej 10 dkg łososia wędzonego ½ słoiczka oliwek zielonych ½ słoiczka oliwek czarnych 2 małe czerwone cebulki 1 długi ogórek 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 mały pęczek koperku 4-5 listków sałaty sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, na małym…
Dodatki
Paszteciki z warzywami z dodatkiem łososia
by Maria Gibała • • 0 Comments
Składniki: 1 gotowy płat ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 por /biała część/ 20 dkg wędzonego łososia 1 cytryna sól, pieprz do smaku olej do smażenia białko do posmarowania ciasta Sposób przyrządzenia: Marchewkę, pietruszkę, seler, por i paprykę pokroić w paseczki i lekko poddusić na oleju. Przyprawić do smaku…