Składniki: 4 filety z pangi sok z jednej cytryny 2 małe czerwone cebulki 2 łyżki masła 2 banany puszka ananasów 2 kwaśne jabłka 2 łyżeczki przyprawy curry 2 łyżki śmietany 30 % kilka kropli tabasco sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i skropić sokiem z cytryny. Cebulę…
Tag: rybne
Ryby
Leszcz z czosnkiem
by Paweł Gulczyński • • 0 Comments
Składniki: 1 kg leszcza 8 ząbków czosnku 6 pomidorów 4 łyżki oliwy 3 łyżki masła pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę oczyścić, opłukać, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w sporą kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Do żaroodpornego…
Dorsz
Dorsz smażony w panierce
by Waldek Borycki • • 1 Comment
Łosoś
Łosoś norweski z piekarnika imbirem pachnący
by Renata Hebel • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu chili szczypta tartego imbiru 2 ząbki czosnku 2 cytryny 1 łyżka brązowego cukru posiekana zielona cebulka Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku.…