Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Filet z łososia w sosie śmietankowo koperkowym

Składniki: 4 porcje filetów z łososia ½ szklanki drobno posiekanej dymki 1 łyżka masła ½ szklanki esencjonalnego bulionu drobiowego ½ szklanki śmietany kremowej 2 łyżki białego wina 2 łyżki drobno posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać dymkę, smażyć 5 minut mieszając, nie rumienić. Dodać bulion drobiowy, gotować powoli 15 minut, dodać śmietanę,…

Filet z tilapii w sosie maślano cytrynowym

Składniki: 4 filety z tilapii 2 łyżki masła ekstra 2 łyżki oliwy sok z małej cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i masło. Smażyć filety po 4 minuty z każdej strony. Dodać sok z cytryny, wymieszać poruszając koliście patelnią i podawać polane powstałym sosem.

Filet z łososia po barcelońsku

Składniki: 4 filety z łososia 5 dkg mąki sól, pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oleju   Sos: 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżka orzeszków piniowych 2 łyżki oliwy sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, smażyć mieszając 2 minuty, dodać orzeszki piniowe i na małym…