Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Sandacz na sposób orientalny

Składniki: 50 dkg dzwonków z sandacza 1 łyżeczka tartego imbiru ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku 1 łyżeczka prażonych, rozgniecionych ziaren czarnuszki 1 łyżeczka garam masala ½ łyżeczka ciemnego sosu sojowego sól, pieprz i chili mielone do smaku kilka kropli oleju Sposób przyrządzenia: Dzwonka sandacza przekroić wzdłuż kręgosłupa na połowę, w miarę możliwości usunąć ości.…

Sandacz w mielonym pieprzu

Składniki: 4 dzwonka sandacza 2 łyżki  mielonego czarnego pieprzu 2 łyżki białego mielonego pieprzu 1 łyżka zmielonego ziela angielskiego 4 łyżki  masła ½ szklanki białego wina 2/3 szklanki śmietany 1-2 łyżki  miodu pęczek koperku cytryna sól do smaku Sposób przyrządzenia: Sandacza opłukać, osuszyć, zmielony pieprz i ziele wymieszać i w tym obtoczyć dzwonka , przykryć…

Tilapia z warzywami pachnąca goździkiem

Składniki: 4 filety z tilapii 1 por/ biała część/ 1 marchewka 1 cebula 1 ½ litra bulionu warzywnego listek laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego szczypta gałki muszkatołowej 1 goździk sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa obrać, pokroić w krążki. Filety rybne opłukać. Zagotować  bulion, dodać warzywa, listek laurowy, goździk, ziele angielskie, szczyptę gałki muszkatołowej,…

Pstrąg z chrzanem

Składniki: 4 pstrągi 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/3 szklanki oleju 2 cytryny sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan 1 łyżka masła   Sposób przyrządzenia: Sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy, dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć  pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki, skropić sokiem…