Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Filet z pangi z młodymi ziemniaczkami

Składniki: 4 filety z pangi po 20 dkg każdy 50 dkg młodych ziemniaków 15 dkg zielonego groszku konserwowego sól, pieprz 2 łyżeczki oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać lub dokładnie wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą. W rondlu doprowadzić wodę do wrzenia, posolić, dodać ziemniaki, gotować aż będą miękkie, dodać…

Filet z łososia smażony na boczku w aromatycznym sosie

Składniki: 1,5 kg filetów z łososia 1 rozgnieciony ząbek czosnku ½ szklanki białego wytrawnego wina 6 łyżek masła 2 łyżki smalcu z boczku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka estragonu ½ łyżeczki oregano 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Mąki wymieszać. Filety przyprawić solą…

Filety z tilapii pieczone z ryżem

Składniki: 6 filetów z tilapii sok z cytryny szklanka ryżu łyżeczka masła 2 szklanki wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka pieprz 2 łyżki mąki ½ kieliszka białego wytrawnego wina olej natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Filety pokroić w poprzek na paski, skropić sokiem z cytryny, posolić, odstawić na 30 minut do lodówki. Ryż…

Warzywna patelnia z rybnymi paluszkami

Składniki: 8 mrożonych paluszków 1 kg ugotowanych ziemniaków 1 cebula 2 cukinie 2 ogórki konserwowe ¾ szklanki śmietany 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki sól, cukier, pieprz, słodka papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki pokroić w ćwiartki, cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić…