Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z tilapii pieczone z ryżem

Składniki:

    • 6 filetów z tilapii
    • sok z cytryny
    • szklanka ryżu
    • łyżeczka masła
    • 2 szklanki wody
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 czerwona papryka
    • pieprz
    • 2 łyżki mąki
    • ½ kieliszka białego wytrawnego wina
    • olej
    • natka pietruszki


    Sposób przyrządzenia:

    Filety pokroić w poprzek na paski, skropić sokiem z cytryny, posolić, odstawić na 30 minut do lodówki. Ryż zalać gorącą wodą dodać masło i wyprażyć. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać, zrumienić na oleju. Paprykę pokroić w paski. Filety oprószyć mąką, pieprzem i obsmażyć. Przełożyć do rondla, dodać cebulę z czosnkiem, osączony ryż, paprykę, posiekaną natkę pietruszki i wlać wino, wymieszać. Rondek przykryć i wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *