Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z dzikiego łososia pieczony w folii ze szparagami

Składniki:

    • 1 kg filetów z dzikiego łososia
    • sól, pieprz
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 łyżki miodu
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 łyżeczka tartego chrzanu
    • 50 dkg oczyszczonych szparagów

Sposób przyrządzenia:
Filety przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę oliwy, miód, chrzan i musztardę. Pastą natrzeć równomiernie filety, odstawić na 15 minut w chłodne miejsce.  Szparagi wymieszać z pozostałą oliwą, solą i pieprzem. Na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej układać porcję ryby, obłożyć szparagami, zawinąć szczelnie. Piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 15 minut. Ostrożnie rozwinąć folię i podawać z bagietką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *