Składniki:
-
- 1 kg filetów z dzikiego łososia
- sól, pieprz
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- 50 dkg oczyszczonych szparagów
Sposób przyrządzenia:
Filety przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W małej miseczce wymieszać 1 łyżkę oliwy, miód, chrzan i musztardę. Pastą natrzeć równomiernie filety, odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Szparagi wymieszać z pozostałą oliwą, solą i pieprzem. Na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej układać porcję ryby, obłożyć szparagami, zawinąć szczelnie. Piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 15 minut. Ostrożnie rozwinąć folię i podawać z bagietką.