Składniki:
- 1 kg filetów z białej ryby
- sól
- pieprz
- 1 limonka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryki jalapeno
- 8 łyżek kolendry
- cząstki cytryny
Składniki: 4 steki z miecznika ½ szkl sosu tamari ½ szkl wody łyżka sherry łyżka startego świeżego imbiru ½ szkl zielonej cebulki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżeczki octu winnego z jabłek 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Do miseczki wlać sos tamari, wodę oraz sherry. Wrzucić starty imbir, posiekaną cebulkę oraz przeciśnięty…
Składniki: 70 dag filetów z dorsza ¾ łyżeczki kurkumy pieprz 3 szkl maślanki Łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki sproszkowanego kuminu Sposób wykonania: Filety z dorsza natrzeć kuminem oraz pieprzem. Następnie przełożyć go na patelnie i zalać maślanką. Dusić na małym ogniu około 5 minut. Po tym czasie rybę wyjąć a do…
Składniki: ½ kg łososia 2 cytryny 4 listki laurowe ½ kg ziemniaków 2 marchewki ¼ kapusty włoskiej ½ łyżeczki ziół prowansalskich 5 łyżek oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie. W miedzy czasie ziemniaki ugotować w mundurkach a kapustę sparzyć wrzątkiem i…