Składniki:
- 1 kg filetów z białej ryby
- sól
- pieprz
- 1 limonka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryki jalapeno
- 8 łyżek kolendry
- cząstki cytryny
Sposób wykonania;
Filety rybne oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki.
Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklic posiekana cebulę oraz czosnek po czym zdjąć z ognia.
Połowę cebuli i czosnku wymieszać z kolendrą oraz chili i przełożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Ułożyć rybę i przykryć pozostałą cebulę z chili i kolendrą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut.
Przed podaniem cząstkami cytryny i kolendry.