Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba pieczona z limonką

 

Składniki:

 

  • 1 kg filetów z białej ryby
  • sól
  • pieprz
  • 1 limonka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryki jalapeno
  • 8 łyżek kolendry
  • cząstki cytryny

 

Sposób wykonania;
Filety rybne oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki.
Następnie na rozgrzanej oliwie zeszklic posiekana cebulę oraz czosnek po czym zdjąć z ognia.
Połowę cebuli i czosnku wymieszać z kolendrą oraz chili i przełożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Ułożyć rybę i przykryć pozostałą cebulę z chili i kolendrą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut.
Przed podaniem cząstkami cytryny i kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *