Składniki:
- 60 dag łososia
- 5 dag masła
- włoszczyzna
- 1 listek laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki: 1 kg karpia ½ l bulionu warzywnego ½ cytryny 1 listek laurowy 4 łyżki oliwy z oliwek 4 cebule garść orzechów włoskich 2 garście płatków migdałowych 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 kromka białego chleba szczypta szafranu sól pieprz Sposób wykonania: Karpia oczyścić, pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego.…
Składniki: ½ kg filetów z dorsza 1 brokuł ½ kg ziemniaków ½ szkl mleka 1 cebula 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżka startego parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Ziemianki ugotować w mundurkach po czym je odcedzić, obrać i…
Składniki: 1 kg sielawy ½ szkl mąki ½ szkl oleju 1 cebula 1 pietruszka plaster selera 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 goździki ½ szkl octu 2 szkl wody szczypta cukru Sposób wykonania: Rybę oczyścić i podzielić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym usmażyć na złoto z…