Składniki:
- 80 dag sandacza
- 20 dag kurek
- 2 cebule
- 4 łyżki masła
- ½ szkl śmietany
- 5 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Sandacza podzielić na filety a póżiej na dzwonka, które oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Skropić je roztopionym masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 15 minut.
W miedzy czasie na reszcie masła zeszklić posiekaną cebulę po czym dodać pokrojone grzyby i razem dusić do miękkości.
Wówczas doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie na upieczonej rybie rozłożyć warstwę kurek z cebulą i całość polać śmietaną oraz posypać startym serem.
Wstawić ponownie do piekarnika na 15 minut, aż się sie roztopi i zarumieni.