Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp z szafranem

Składniki:

  • 1 kg karpia
  • ½ l bulionu warzywnego
  • ½ cytryny
  • 1 listek laurowy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 cebule
  • garść orzechów włoskich
  • 2 garście płatków migdałowych
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 kromka białego chleba
  • szczypta szafranu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Karpia oczyścić, pokroić na dzwonka, które oprószyć solą i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Podlać go bulionem a wokół ułożyć plasterki cebuli.
Posypać całość natką pietruszki, pieprzem oraz pokruszonym listkiem laurowym i polać oliwą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut.
W między czasie orzechy, chleb bez skórki, płatki migdałowe, szafran i sok z cytryny dokładnie ze sobą zmiksować aż powstanie jednolita pasta.
Po upieczeniu karpia sosem z pieczenia rozprowadzić lekko pastę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem przełożyć karpia na półmisek, obłożyć cebulą i polać gęstym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *