Składniki: 675 g ogona żabnicy 5 ząbków czosnku sol pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 łyżka posiekanych listków bazylii Sposób wykonania: Na każdym kawałku ryby zrobić małe nacięcia, w które włożyć plasterki czosnku. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.…
Tag: ryba
Porady i Ciekawostki
Raja w sosie musztardowym
by Edek Paszkowski • • 0 Comments
Składniki: 2 skrzydła rai 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 ml greckiego jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanych kaparów 1 łyżka ziaren gorczycy sól pieprz cząstki cytryny Sposób wykonania: Skrzydła rai przekroić na pół po czym zalać je osoloną wodą i gotować…
Porady i Ciekawostki
Prażynki rybne
by Julita Sitek • • 0 Comments
Składniki: 115 g mąki szczypta soli 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 150 ml ciepłej wody 675 g filetów dorsza olej słonecznikowy cząstki cytryny sos grecki Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z solą po czym wbić jajko oraz oliwę i cały czas wyrabiając dolewać odrobinę wody aby powstało gładkie ciasto. Następnie rybę pokroić w kostkę,…
Porady i Ciekawostki
Lucjan czerwony w liściach winorośli
by Karolina Kuc • • 0 Comments
Składniki: 8 liści winorośli 4 sprawione Lucjany sól pieprz 1 cytryna pęczek koperku 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Liście winorośli blanszować w osolonym wrzątku około1 minuty po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie rybę wewnątrz natrzeć solą i pieprzem po czym włożyć do niej kilka plasterków cytryny oraz kilka łodyżek koperku. Wierzch…