Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pieczona żabnica

Składniki: 675 g ogona żabnicy 5 ząbków czosnku sol pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cukinia 1 łyżka posiekanych listków bazylii Sposób wykonania: Na każdym kawałku ryby zrobić małe nacięcia, w które włożyć plasterki czosnku. Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.…

Prażynki rybne

Składniki: 115 g mąki szczypta soli 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 150 ml ciepłej wody 675 g filetów dorsza olej słonecznikowy cząstki cytryny sos grecki Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z solą po czym wbić jajko oraz oliwę i cały czas wyrabiając dolewać odrobinę wody aby powstało gładkie ciasto. Następnie rybę pokroić w kostkę,…

Lucjan czerwony w liściach winorośli

Składniki: 8 liści winorośli 4 sprawione Lucjany sól pieprz 1 cytryna pęczek koperku 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Liście winorośli blanszować w osolonym wrzątku około1  minuty po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie rybę wewnątrz natrzeć solą i pieprzem po czym włożyć do niej kilka plasterków cytryny oraz kilka łodyżek koperku. Wierzch…