Składniki:
- 2 skrzydła rai
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 ml greckiego jogurtu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanych kaparów
- 1 łyżka ziaren gorczycy
- sól
- pieprz
- cząstki cytryny
Sposób wykonania:
Skrzydła rai przekroić na pół po czym zalać je osoloną wodą i gotować około 1-15 minut do miękkości.
W między czasie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Wówczas dodać jogurt, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i kapary.
Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze przez 2 minuty.
Po tym czasie dodać jeszcze gorczycę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Miękką rybę odsączyć , ułożyć na talerzach i polać sosem.
Udekorować jeszcze cząstkami cytryny.