Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lucjan czerwony w liściach winorośli

Składniki:

  • 8 liści winorośli
  • 4 sprawione Lucjany
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:
Liście winorośli blanszować w osolonym wrzątku około1  minuty po czym odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie rybę wewnątrz natrzeć solą i pieprzem po czym włożyć do niej kilka plasterków cytryny oraz kilka łodyżek koperku.
Wierzch skropić oliwą i posypać solą oraz pieprzem.
Gotowe ryby owinąć liśćmi winorośli.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 10 minut do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *